Mijn naam is Maika. Ik koos voor de naam Black & White Coaching omdat ik hou van contrast. Contrast is exact wat je nodig hebt als je het bos door de bomen niet meer ziet. Dat is dan ook wat ik aan mensen en organisaties te bieden heb. Ik belicht de blinde vlekken en zet op de voorgrond wat belangrijk is. Eens het pad voorwaarts terug zichtbaar is, kunnen mensen veelal op eigen kracht weer verder.

Hoe het begon…

Dat ik met mensen wilde werken, wist ik al toen ik 12 jaar was. Ik ging dan ook Psychologie studeren aan de Universiteit van Gent. De klinische insteek was voor mij teveel gericht op diagnose en te weinig op werkbare oplossingen. In de optie Bedrijfspsychologie en Personeelsbeleid vond ik een meer resultaatgerichte aanpak. Na deze studies werkte ik gedurende 14 jaar bij een internationaal bedrijf met Vlaamse basis.

Werkervaring als medewerker

Het grootste deel van mijn ervaring situeert zich in Human Resources Management. Ik rekruteerde en selecteerde medewerkers en schatte hun groeipotentieel in. Ik leidde projecten om de HR methodieken en systemen te verbeteren.

Om verder te kunnen doorgroeien ging ik de kernactiviteiten van het bedrijf leren kennen. Dit kon via een intensief opleidings- en stagetraject in het commercieel netwerk.  Inhoudelijk was ik de comfortzone van mijn expertise kwijt, maar ik ontdekte wel opnieuw mijn sterkte in het werken met mensen en die weg wilde ik verder inslaan.

Na anderhalf jaar in de sales-omgeving keerde ik terug naar hoofdkantoor en ging daar leidinggevenden ondersteunen in hun rol als leider en vaak ook change manager.

Op zelfstandige benen…

Stelselmatig begon ik mijn eigen pad vorm te geven, ook naast de organisatie waar ik voor werkte. In 2016 kwam ik terecht bij Centrum Open Mind, waar ik mijn coaching skills kon versterken. Ik verdiepte mezelf in een systemische benadering en traumawerk, toegepast op topics als business coaching, burn-out/bore-out, loopbaanbegeleiding, leiderschap, trauma in organisaties, change management, hoogsensitiviteit,…

Naast de content en de ervaring, vind ik er ook bewuste, gelijkgestemde mensen die me heel wat persoonlijke en professionele sleutels bieden om mijn weg verder te zetten. Het centrum is mijn vaste stek geworden als trainer en ondertussen is het ook een partnerorganisatie om samen een sterk aanbod te brengen op persoonlijk en professioneel vlak.

En zo gaat mijn verhaal nog steeds verder. Want dat is hoe verandering werkt… Als je wil, kan ik ook deel uit maken van jouw verander-verhaal. Tot dan!