Mijn naam is Maika. Ik koos voor de naam Black & White Coaching omdat ik hou van contrast. Contrast is exact wat je nodig hebt als je het bos door de bomen niet meer ziet. Dat is dan ook wat ik aan mensen en organisaties te bieden heb. Ik belicht de blinde vlekken en zet op de voorgrond wat belangrijk is. Eens het pad voorwaarts terug zichtbaar is, kunnen mensen veelal op eigen kracht weer verder.

Hoe het begon…

Dat ik met mensen wilde werken, wist ik al toen ik 12 was. Ik ging daarom Bedrijfspsychologie studeren aan de Universiteit van Gent. Na deze studies werkte ik gedurende 14 jaar bij een internationaal bedrijf met Vlaamse fundamenten.

Werkervaring als medewerker

Het grootste deel van mijn ervaring situeert zich in Human Resources Management. Ik rekruteerde en selecteerde medewerkers en schatte hun groeipotentieel in. Ik leidde projecten om de HR methodieken te verbeteren en de verloningssystemen aan te passen. Via het beleidsondersteunend werk groeide mijn expertise. Ik werd best gewaardeerd door mijn werkgever en kon heel wat opleidingen volgen om mijn potentieel te ontwikkelen.

Om verder te kunnen doorgroeien moest ik de kernactiviteiten van het bedrijf leren kennen. Dit kon via een intensief opleidings- en stagetraject in het commercieel netwerk.  Inhoudelijk was ik de comfortzone van mijn expertise kwijt, maar ik ontdekte wel opnieuw mijn sterkte in het werken met mensen.

Na anderhalf jaar keerde ik terug naar een ondersteunende afdeling om leidinggevenden te ondersteunen op vlak van HR topics en Change Management. Ik evolueerde richting training en coaching van teams en hun leidinggevenden. Die functie paste bij mij en er was ook nood aan binnen het bedrijf. Tegelijk werd ook duidelijk dat het vaak veiliger is, zowel voor management als voor medewerkers, om voor deze rol beroep te doen op externe consultants.

Op zelfstandige benen…

Stelselmatig begon ik mijn eigen pad vorm te geven. In 2016 kwam ik terecht bij Centrum Open Mind, waar ik mijn coaching skills kon versterken. Ik werd er opgeleid in een systemische benadering en traumawerk, toegepast op topics als business coaching, burn-out/bore-out, loopbaanbegeleiding, leiderschap, trauma in organisaties, change management, hoogsensitiviteit,…

Maar naast de content en de ervaring, vind ik er ook bewuste, gelijkgestemde mensen die me heel wat persoonlijke en professionele sleutels bieden om mijn weg verder te zetten. Het centrum is mijn vaste stek geworden als trainer en ondertussen is het ook een partnerorganisatie om samen een sterk aanbod te brengen op persoonlijk en professioneel vlak.

En zo gaat mijn verhaal nog steeds verder. Want dat is hoe verandering werkt… Als je wil, kan ik ook deel uit maken van jouw verander-verhaal!