Ik ben toe aan verandering… tijd voor een doorbraak!

  • Ik wil iets veranderen maar ik weet niet wat, als het maar anders is
  • Ik wil een nieuwe wending geven aan mijn loopbaan
  • Ik ben niet meer tevreden in mijn relatie en wil daar verandering in brengen
  • Ik heb geen relatie en wil daar verandering in brengen
  • Ik weet vooral wat ik níet (meer) wil…
  • Ik zit vast… ik wil meer vrij zijn om te bewegen maar wat dan met… (zekerheid, impact op partner of gezin, …)
  • Ik weet wat ik wil maar het lijkt wel of mijn hele omgeving samenspant om mij op mijn huidige plek te houden

Op een gezonde manier veranderen is ‘vakwerk’. We zijn als mens nu eenmaal sociale dieren. Zelfs de schijnbaar meest zelfstandige, meest onafhankelijke mensen, maken deel uit van een sociaal web dat ons heel wat te bieden heeft en tegelijk ook veel kost. Je daarvan volledig los maken is onmogelijk. Toch is verandering mogelijk maar dan moet je het wel voorzichtig en doordacht doen.

Een psycholoog die je vraagt om na te denken en niet je emoties te volgen… dat lijkt wat tegenstrijdig… Heel vaak nodig ik mensen net uit om meer te voelen dan te denken. Verandering is echter bijzonder emotioneel van aard. Als we ons door die emoties laten meeslepen, zijn er vaak maar 2 opties, we veranderen niet uit angst voor de impact en het onbekende of we gaan voor ons verlangen en gooien teveel overboord.

Ik kan je begeleiden om je verandering meer kans op slagen te geven. Samen bespreken we de realiteit van jouw context, doen we een reality-check op wat je wil bereiken en aan welk tempo. Een verandering die werkt is een verandering die ook klopt voor jouw context.

Contacteer me voor een kennismakend gesprek en vertel me welke verandering jij wil realiseren.